Asevälisminister tegi karmi avalduse, teatades, et USA seesuguse otsusega „ületati [punane] joon“, mis ähvardab viia konflikti süvenemiseni Ida-Ukraina aladel. „Täna tõukab USA (ukrainlasi) selgelt uuele verevalamisele,“ ütles aseminister Sergei Rjabkov. „Ameeriklaste relvade saabumine võib päädida uute ohvritega.“

„Ukraina revanšistid tulistavad iga päev [mässuliste regioone], kuna nad ei taha pidada läbirääkimisi rahu üle, vaid unistavad rahulolematust elanikkonnast vabanemisest. USA on otsustanud anda neile relvi, et nad nõnda talitaks,“ süüdistas ta.

USA president Donald Trumpi administratsioon andis reedel nõusoleku lubada surmavate relvade tarnimist Ukrainale.

Otsus, mis vajab veel Kongressi heakskiitu, tähendab allikate sõnul seda, et ameeriklastel on võimalik tarnida Ukrainale ka tankitõrjerelvu Javelin, mille vastu näidati suurt huvi üles juba mitu aastat tagasi, alates võitlusest Vene vägede toetusel tegutsevate mässulistega.

Analüütikute sõnul muutub sellega märkimisväärselt USA seisukoht Ukraina toetamisest võitluses mässuliste vastu, mis tõotab omakorda viia tõsisema vastasseisuni Venemaaga.