Rjabkov viitas USA välisministeeriumi pressiesindaja John Kirby avaldusele. Viimane ütles kolmapäeval, et praeguse vägivalla lõpetamine Süürias on Venemaa huvides, sest äärmuslased võivad ära kasutada sealset vaakumit ja korraldada rünnakuid Venemaa huvide vastu, võib-olla isegi Vene linnades, vahendab Reuters.

„Me ei saa seda kuidagi teisiti tõlgendada kui praeguse USA administratsiooni de facto toetust terrorismile,“ ütles Rjabkov. „Need halvasti varjatud üleskutsed terrorismi kasutamiseks relvana Venemaa vastu näitavad millisesse poliitilisse sügavikku USA praegune administratsioon on langenud lähenemises Lähis-Idale ja eriti Süüriale.“

USA ametnikud ütlesid kolmapäeval, et USA presidendi Barack Obama administratsioon on hakanud kaaluma karmimaid vastuseid Venemaa toetatud Süüria valitsusvägede pealetungile Aleppos, sealhulgas sõjalisi võimalusi.

Rjabkov ütles, et Moskva ei näe alternatiivi esialgsele USA-Vene relvarahuplaanile ning Washington peaks keskenduma selle elluviimisele.

Rjabkovi sõnul ei ole USA esitatud seitsmepäevase relvarahu plaan vastuvõetav ning Moskva pakub selle asemel Aleppos 48-tunnist „humanitaarpausi“.