„Sel ajal peatavad Süüria valitsusväed löökide andmise terroristidele,” teatas eile Venemaa Süüria vaenupoolte lepitamise keskuse ülem, kindralmajor Juri Jevtušenko.

Jevtušenko sõnul kehtib viietunnine humanitaarpaus Duma ja Arbili asulates. Rahumeelsete elanike läbilaskmiseks on koostöös Süüria Punase Poolkuu organisatsiooniga ettevalmistatud humanitaarkoridor, mis viib Mukhayam al-Wafeli asulasse, teatas Jevtušenko.

Jevtušenko sõnul paigutatakse rahumeelse elanikkonna Ida-Ghoutast väljaviimise humanitaaroperatsiooni koordineerimiseks kohtadele juhtimispunktid. Nendes töötavad Vene ohvitserid, Süüria sõjaväelased ja Damaskuse administratsiooni esindajad.

Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu ütles esmaspäeval, et humanitaarpaus Ida-Ghoutas kehtestatakse president Vladimir Putini korraldusel ja selle eesmärk on välistada ohvrid rahumeelse elanikkonna hulgas.

Lääneriigid süüdistavad Süüria režiimi Ida-Ghouta valimatus pommitamises Venemaa ja Iraani abiga, mille tagajärjel hukkuvad tsiviilisikud. Damaskus ja Moskva väidavad, et lööke antakse terroristlike rühmituste võitlejatele.