Teema tõstatas intervjueerija Vladimir Polupanov, kes küsis, kas Venemaa peaks mingite sündmuste, näiteks Baltimaade okupeerimise eest vabandama, vahendab NEWSru.com. Rozenbaum vastas: „Kahtlemata. Loomulikult oleme me Eesti, Läti ja Leedu okupandid. Aeg oli selline. Ja nii kujunes. Aga peab vabandama ja kahetsema.“

„Inimese tugevus on oskuses andestust paluda. Selles pole midagi hirmsat. Riigimehed tegid eelmisel sajandil kurja, sulgeme selle küsimuse riiklikul tasandil ja vabandame. Me pole ju tõeliselt kahetsenud isegi iseenda ees,“ lausus Rozenbaum.

„Vabandame ja alustame nende piiride juures kõike nullist. Tuleb teha nii, et ka Kuriilide maariba kasutamisest võidaksid kõik. Võib-olla teha sinna Jaapaniga ühine majandustsoon, kauplemata seejuures territooriumidega ja vaatamata ümber piire. Aga miks mitte? Anname tööd meie inimestele, kes seal elavad,“ tegi 65-aastane Rozenbaum ettepaneku.

Rozenbaum tegeles 2000. aastate alguses poliitikaga ja oli isegi võimuerakonna Ühtne Venemaa esindajana riigiduuma liige (2003-2005).