BBC küsis Peskovilt, kas on võimalik, et see, mis juhtus Ukrainas, juhtub ka Lätis, et sealsed vene päritolu kodanikud korraldavad valitsusvastase ülestõusu.

„Kui keegi korraldab Lätis riigipöörde ja seejärel Brüssel, nagu ka sellel [Ukraina] juhul, tunnustab seda riigipööret, tekib tõsine oht,“ ütles Peskov.

Niisiis, kas see võib Lätis juhtuda, küsis BBC edasi.

„Kui seal korraldatakse riigipööre ja uusi võime tunnustatakse, ähvardab Lätit suur oht. Sest kui Euroopa südames luuakse pretsedent võimuvahetuseks sõjalisel teel, aga ka pretsedent selle tunnustamiseks seadusliku võimu üleminekuna, on olemas suur oht kogu kontinendile. Iga riik peab olema väga ettevaatlik, iga riik peab kaitsma oma huve sellisel viisil, et mitte lasta sel juhtuda,“ ütles Peskov.

Läti välisministeerium jõudis juba Peskovi sõnu kommenteerida.

„Olles tutvunud härra Peskovi väljaütlemistega, võin märkida, et Vene Föderatsiooni presidendi pressiesindaja loogiline mõtlemine ja väljenduste selgus ei olnud need omadused, mida võeti arvesse tema ametisse nimetamisel,“ ütles Läti välisministeeriumi esindaja Kārlis Eihenbaums Läti Delfi vahendusel.