Vene blogidesse ilmus informatsioon selle kohta, et veebilehel Patriarchia.ru on fototöötlusprogrammi abil muudetud fotosid patriarh Kirilli kohtumisest Venemaa justiitsministri Aleksandr Konovaloviga, mis toimus 2009. aasta 3. juulil. Varem oli sellel fotol patriarhi randmel näha käekella Breguet, vahendab Läti Delfi.

Muudetud fotol kella ei olnud, aga selle peegeldus oli näha poleeritud lauapinnal. Foto EXIF-failil oli aga kuupäev 31.03.2012, samas kui nii foto kui uudis selle juures olid dateeritud 2009. aastaga. Kõik see tekitas internetis suurt elevust.

Ühe blogipidaja sõnul juhtus kõik pärast seda, kui Kirill oli väitnud, et tal on küll Breguet' kell olemas, aga ta pole seda kordagi kandnud. Vene õigeusu kiriku ametlikul veebilehel toimus eelmisel nädalavahetusel 2009. aasta aprilli kuni juuni arhiivifotode revisjon ning eemaldati kõik fotod, millel patriarhi randmel on näha Breguet' kell. Kuigi fotod ei olnud enam veebilehel, olid nad endiselt alles serveris ning neid sai avada otselingiga.

Nüüdseks on fotod algsel kujul taastatud ning serveri mälu töödeldud fotodest puhastatud. Patriarhi pressiteenistus vabandas töödeldud fotode pärast.

Väidetavalt olevat fotod ümber töödelnud 24-aastane kogenematu töötaja, „ilmalik tütarlaps, mitte nunn“. „Inimene tuli välja rumala, mitte millegagi õigustatava initsiatiiviga, mis polnud juhtkonnaga kooskõlastatud. On selge, et see on arusaamatus. Me ei taha midagi varjata, meil pole millegi üle häbi tunda,“ öeldi pressiteenistusest.