Nemtsov oli tulnud 25. veebruaril Jašini juurde ja palunud raportiga abi. Kaks päeva hiljem lasti ta Kremli lähedal maha.

Nüüd on aga grupp opositsionääre ja ajakirjanikke viinud Jašini juhtimisel raporti koostamise lõpule. Raport nimega "Putin ja sõda" on juba antud trükki ja seda kavatsetakse avalikkusele esitleda 12. mail, ütles Jašin väljaandele.

"Me juba kogeme suurt probleemi," rääkis Jašin. "Printimisfirmasid survestatakse ja tuleb seega viia läbi eriline operatsioon, et tähtajaks suur kogus printida. Meil on sellega kogemusi ja Boriss Nemtsovil oli samuti kogemusi. Arvan, et saame sellest probleemist üle," lisas Jašin.

Nemtsov oli koostanud raporti piirjooned, visandanud sisu nägemuse ja "ideoloogia". Ta oli kogunud mitmeid tõendeid Venemaa vägede viibimise kohta Ukrainas ning intervjueerinud Ukrainas surnud Vene sõdurite lähedasi. Ülejäänud materjal on kogutud ja kokku pandud Jašini juhtimisel.

Pärast Nemtsovi tapmist korraldasid uurijad tema korteris läbiotsimise. Sealt leiti raport veenvate tõenditega Vene vägede sissetungi kohta Ukrainasse, mille Nemtsov kavatses varsti avaldada. Pärast mehe surma osa materjali aga kadus ta korterist.

Nemtsovist pidi saama esimene sellisel tasemel Vene poliitik, kes oleks teoreemina tõestanud, et Putin on Venemaa peetava sõja kohta Donbassis kogu maailmale ja kümnetele riigijuhtidele läbirääkimistel valetanud.