ÜRO peaassamblee sotsiaal- ja humanitaarküsimuste komitee hääletab dokumendi üle järgmise nädala alguses. ÜRO peaassamblee, mis kiidab komitee otsused tavaliselt heaks, hääletab resolutsiooni üle detsembri keskel, teatab RIA Novosti.

Resolutsiooniprojekt mõistab hukka endiste natsi- ja Waffen-SS-i sõdurite auks mälestussammaste püstitamise ning avalike natsimeelsete meeleavalduste korraldamise. Samuti sisaldab see soovitusi neonatslike ideede leviku piiramiseks internetis.

Venemaa on samalaadseid resolutsiooniprojekte ÜRO-le esitanud alates 2005. aastast. Igal aastal on selle poolt olnud rohkem riike. Eelmisel aastal oli poolt 124 riiki, 55 riiki ei hääletanud. Ainukesena oli vastu USA.

Paraade Waffen-SS-i austuseks, milles osalevad Läti Leegioni ning Eesti 20. SS-diviisi veteranid ja nende toetajad, korraldatakse Lätis ja Eestis igal aastal, kirjutab RIA Novosti ja lisab, et 2007. aastal võeti Eesti pealinnas Tallinnas maha Nõukogude sõjamälestusmärk, millele järgnenud protestide käigus vahistati üle 1000 inimese ja üks Vene kodanik sai surma.