Laevakompanii tegevjuht Juri Tsvetkov ütles ajalehe Expressen vahendusel, et ettevõte on tegelikult meelitatud kogu tähelepanust, mis Rootsi ja rahvusvaheline meedia on andnud alusele NS Concordia.

"Kuid ma pean teile ütlema, et laeva liikumises ei ole midagi ebatavalist," lausus Tsvetkov. Tema sõnul on ooterežiim laevanduses tavapärane. "Eri ookeanides võib kümneid laevu üheaegselt lasti ümberlaadimist oodata," lisas ta.

Rootsi rannavalve palus selgitust laeva liikumist kohta juba laupäeval. NS Concord lastimine pidanuks toimuma 23. oktoobril Primorskis.

Expresseni andmetel tuli aga täna hommikul Londonist teade, et NS Concord on teel Tallinnasse ja laeva lastimine peaks toimuma 21. ja 22. oktoobril Tallinnas.

Tankeri lastiks on õli Venemaalt Ameerika Ühendriikidele. Laev on praegu ankrus umbes 14-25 meremiili kaugusel Rootsi territoriaalvetest.

Tanker nimega NS Concordia seirab Libeeria lipu all. 244 meetrit pikk alus on ehitatud 2005. aastal.

Ajalehe Svenska Dagbladet teatel seisis Vene firma omanduses olev tankerlaev alates eelmisest kolmapäevast Stockholmi saarestiku lähistel rahvusvahelistes vetes, püsides peaaegu kogu aeg samas kohas.