Ühendatud kinokett Cinema Park ja Formula Kino teatas teisipäeval otsusest loobuda Aleksei Utšiteli filmi „Matilda“ näitamisest filmi vastaste ähvarduste tõttu. Ettevõte selgitas, et tahab kaitsta kinokülastajaid riskide eest ega taha neid ohtu seada, vahendab Vesti.ru.

Medinski tuletas meelde, et kultuuriministeerium annab filmidele näitamiseks heakskiidu vastavalt seadusele.

„Seaduses on selgelt kirjas keeldumise alused. „Matilda“ puhul neid ei ole. Me juhindume seadusest, mitte isiklikust maitsest,“ rõhutas Medinski.

Filmi mitte näinud, aga raevukalt hukka mõistvate kodanike seisukohta nimetas Medinski absurdseks. Ministri arvates ei ole filmis midagi solvavat ei Nikolai II ega ka Vene monarhia ajaloo suhtes.

„“Initsiatiivikute“ igasugused kavatsused keelata näitamine kohapeal, igasugused katsed avaldada survet era- või munitsipaalkinodele on puhas seadusetus ja tsensuur, mis on Venemaa põhiseadusega otseselt keelatud,“ ütles Medinski TASS-ile.

„Matilda“ esilinastus toimub 23. oktoobril Peterburi Maria teatris ja 24. oktoobril Moskva kinos Oktjabr.

Riigiduuma liige, endine Krimmi peaprokurör Natalja Poklonskaja püüab juba mitu kuud edutult saavutada filmi ärakeelamist, sest see solvab tema sõnul usklike tundeid. 11. septembril süütasid filmi vastased Moskvas režissöör Utšiteli huve kaitsva advokaadi büroo juures kaks autot. 31. augustil viskasid tundmatud Peterburis süütepudelitega Utšiteli stuudio Lendok hoonet.