„Lepinguline sõjaväelane, kes oli teenistuses Hmeymimi lennubaasis tehnilise spetsialistina, tegi enesetapu puhkeajal pärast valves olemist. Praegusel hetkel toimub tragöödia kõigi asjaolude uurimine,“ teatas kaitseministeerium TASS-i vahendusel.

RBK teatas varem, et rühmituse Conflict Intelligence Team (CIT) aktivistid, kes uurivad sotsiaalvõrgustikes levivat informatsiooni, selgitasid välja, et Süürias hukkus Venemaa lepinguline sõjaväelane, 19-aastane Vadim Kostenko Kubanimaalt. Tema hukkumist kinnitas RBK-le sugulane.

Teate Krasnodari kraist pärit Kostenko hukkumise kohta avaldasid 25. oktoobril sotsiaalvõrgustikes tema sõbrad ja sugulased, vahendab RBK.

„Kontrollides informatsiooni, tema profiili ning tema sõprade ja sugulaste profiile, leidsime me hulgaliselt kinnitusi selle kohta, et ta oli lepinguline tegevsõjaväelane. Ajateenistuse lõpetas ta 2015. aasta juunis ja kirjutas kohe alla lepingule,“ öeldakse CIT teates.

Hukkunu lähedased rääkisid aktivistidele, et nende juurde sõitsid ohvitserid Krasnodari krais asuvalt Primorsko-Ahtarski sõjaväelennuväljalt, kus baseerub õhujõudude ja õhutõrje 4. armee 1. kaardiväe segalennudiviisi 960. ründelennuväepolk. Süürias tegutsevad Vene ründelennukid Su-25 on pärit sellest polgust, kinnitavad CIT aktivistid.

„Pärast ajateenistuse läbimist sõjaväeosas number 20926 (õhujõudude 834. õppekeskus, Zernogradi linn, Rostovi oblast) kirjutas Vadim alla lepingule sõjaväeosaga 75387, 960. ründelennuväepolguga,“ teatavad CIT aktivistid. Kostenko ei olnud piloot, vaid tegeles tehnika teenindamisega maapinnal.

Sugulaste teatel hukkus Kostenko selle aasta 24. oktoobril. 23. oktoobril avaldas ajaleht Wall Street Journal artikli Venemaa sõjategevusest Süürias, milles teatati ka esimesest ohvrist Vene sõjaväelaste hulgas. Venemaa kaitseministeeriumi allikas kinnitas Wall Street Journalile ühe sõjaväelase hukkumist, kuid ütles, et ta ei saanud surma mitte sõjategevuses, vaid relvadega ettevaatamatu ümberkäimise tagajärjel.

Süüria aktivistid teatasid 23. oktoobril Latakias asuvast venelaste käsutuses olevast Hmeymimi lennubaasist tulevast mustast suitsust.

CIT aktivistide teatel käivad sõjaväelaste sugulaste hulgas kõlakad veel üheksa hukkunu kohta lisaks Kostenkole.