„Nad tahaksid väga, et Venemaad üldse ei oleks. Riigina,“ ütles Patrušev Kommersandile Interfaxi vahendusel.

„Sest me omame tohutuid rikkusi. Aga ameeriklased leiavad, et need on meie valduses ebaseaduslikult ja teenimatult, sest nende arvates ei kasuta me neid nii, nagu neid peaks kasutama. Te ilmselt mäletate Madeleine Albrighti ütlust, et Venemaale ei kuulu ei Kaug-Ida ega Siber,“ ütles Patrušev.

„Kahjuks on Washington ühepoolses korras piiranud meiega koostööd väljamõeldud ettekäändel, et Venemaa paneb Ukrainas toime agressiooni. Ameeriklased teatavad oma huvist tagada Ukraina suveräänsus ja territoriaalne terviklikkus. Aga Ukraina ei huvita neid üldse. Neid huvitab Venemaa,“ lausus Patrušev.

Patrušev kuulutas, et varem või hiljem tunnistab lääs, et Krimm on Venemaa osa.

„Avalikult sellest loomulikult rääkima ei hakata, aga tegelikkuses on see nii. Läänes mõistetakse, et kõik, mis toimus Krimmis, oli seaduslik, et oli referendum jne. Tegelikult ei ole neil Krimmi kohta erilisi vastuväiteid. Ja ma arvan, et ajapikku kõik vaibub,“ sõnas Patrušev.

Patruševi sõnul sõltub Euroopa Liit Venemaa-vastaste sanktsioonide küsimuses tugevalt USA-st.

„Eurooplased on küllaltki tahtetud ja ameeriklased tugevad. USA püüab maailmas domineerida. Selline eesmärk on doktriinidesse sisse kirjutatud. Ja kuni see neil õnnestub, nad domineerivad, vaatamata sellele, et maailm muutub,“ ütles Patrušev.