Kahe riigi välisministrid ning nende Prantsuse ja Saksa ametivennad leppisid kokku ka rahvusvaheliste vaatlejate toetamises ja nelja töögrupi moodustamises elanikkonna jaoks kõige pakilisemate küsimustega tegelemiseks, vahendab Associated Press.

Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier kinnitas pärast kohtumist, et pooltel ei ole alternatiivi Minski kokkulepetest kinnipidamisele.

„Igaüks teab, et meil on pikk tee käia,“ ütles Steinmeier veidi pärast keskööd ajakirjanikele. „Aga me kavatseme teha kõik, mis suudame, et seda protsessi jätkata.“

Steinmeier ütles, et uues kokkuleppes kutsutakse üles miinipildujate ja alla sajamillimeetrise kaliibriga raskerelvade ning kõikide tankide tagasitõmbamisele.

Steinmeieri sõnul leppisid neli välisministrit kokku ka vajaduses moodustada kiiresti neli töögruppi julgeolekuprobleemidega tegelemiseks, mässuliste kontrolli all olevates piirkondades kohalike valimiste korraldamiseks, sõjavangide vahetamiseks ning Ida-Ukraina halva majandusliku olukorra parandamiseks.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles, et pooled ei suutnud kokku leppida Ukraina nõudmise osas tuua piirkonda rahuvalvajad.

Samuti kritiseeris Lavrov hiljuti Ukraina parlamendis vastu võetud seadusi, mis tema sõnul õõnestavad Minski kokkuleppeid.