Euroopa Liit jätkab kangekaelselt olukorra edasise teravdamise kursi järgimist ka ilma selleta pingelistes suhetes Venemaaga. Ukraina-sisese konflikti olukorra niivõrd ühepoolne tõlgedamine Brüsseli poolt jätab ta ilma võimalusest esineda „erapooletu vahendajana“,“ teatab Venemaa välisministeerium oma veebilehel.

Venemaa välisministeeriumi paneb imestama ka rutakus, millega otsused vastu võeti. „Ilmselt kardeti, et Minski protsess algab kohe uuesti ja võib korduda septembrikuine segadus, kui Venemaa-vastaseid sanktsioone karmistati järgmisel päeval pärast kokkuleppele jõudmist,“ ironiseeritakse Moskvas.

Venemaa välisministeeriumi teatel on kurb, et Euroopa Liidu nõukogu osutus järjekordselt agressiivse vähemuse pantvangiks, vähemuse, kelle jaoks on Ukraina kriis on paljas ettekääne russofoobse lähenemise õhutamiseks ning Venemaa ja Euroopa Liidu normaalsele koostööle vastutöötamiseks.

Välisministeeriumi teatel on Venemaa konkreetsed ettepanekud nii Ukraina kriisi reguleerimise kui ka Euroopa protsessi konstruktiivsetesse rööbastesse tagasi suunamise osas jõus.

„Aeg on ka Euroopa Liidus mõelda sanktsioonidega vastasseisu perspektiivikusele, mis ainult kahjustab meie maade rahvaid ja majandusi,“ teatas Venemaa välisministeerium.