„Presidendi otsust, milleks talle andis mandaadi föderatsiooninõukogu Vene relvajõudude kasutamise kohta Ukraina territooriumil, ei ole veel vastu võetud. Ja see, et me kutsusime kokku selle istungi, ei tähenda, et see iga hetk vastu võetakse,“ ütles Tšurkin UNIANI vahendusel.

Ukraina esindaja ÜRO-s Juri Sergejev ja mitmete teiste riikide esindajad teatasid, et Venemaa on toonud Ukraina territooriumile täiendavalt relvajõude. Tšurkin täpsustas aga, et seal on isegi vähem Vene sõjaväelasi, kui lubab kokkulepe Musta mere laevastiku kohta.

Tšurkinit hämmastas ameeriklaste arvamus, kes nimetasid Vene võimude muret Ukraina venekeelsete kodanike saatuse pärast väljamõelduks. „No loomulikult, kui ammutada kogu informatsioon Ameerika televisioonist, siis on Ukrainas kõik suurepärane,“ märkis Tšurkin.

Varem ütles Venemaa kaitseministri asetäitja Anatoli Antonov, et Venemaa Musta mere laevastik ei kujuta endast Ukraina olukorrale mingit ohtu ning tegeleb sõjalise ettevalmistusega Vene-Ukraina lepingu raames. Antonovi sõnul baseerub Musta mere laevastik Ukraina territooriumil rangelt vastavalt olemasolevatele Vene-Ukraina kokkulepetele ning relvastatud Vene sõjaväe paiknemiskohad ning isikkoosseisu ja üksusete arv vastavad rangelt Venemaa ja Ukraina vahelistele lepingutele.