Aleksandrovi sõnul riigireeturi juhtum kahe riigi vahelist suhtlust tõenäoliselt ei mõjuta, sest läbisaamine on juba niigi jõudnud madalpunkti.

Ametnik lisas Kommersanti vahendusel, et tegelikult on Eesti ise mitme skandaali keskmes, meenutades parvlaeva Estonia kahtlast hukkumist ja Eerik-Niiles Krossi väidetavat seost kaubalaeva Artic Sea kaaperdamisega.

"Ma arvan, et Eesti - üks kõige aktiivsemalt Venemaa eriteenistuste vastu võitlev riik - on aktiivsuselt ja operatsioonide intensiivsuselt võrreldav Poolaga. Eesti valitsus peaks tegelema aga palju tähtsamate asjadega," ütles Aleksandrov, vihjates Eesti väidetavalt kehvale majanduslikule olukorrale.

Ametniku hinnangul tegeleb Eesti pigem läänele pugemisega, kuigi võiks parandada suhteid Venemaa valitsusega. Aleksandrov märkis, et ühtegi eestlasest spiooni ei ole Venemaa territooriumil viimastel aastatel tabatud.

"Ühtegi suuremat juhtumit ei paista olevat ja seda seetõttu, et meie julgeolekuagentuur on piisavalt efektiivne. Ükski eestlane ei riski meie territooriumil sellist häbematut tegu korda saata," märkis ametnik.