Norwegiani lennukis olnud soomlane rääkis Iltalehtile, et esmaspäeval tuli teel Oslost Floridasse olnud reisijatel üle elada hirmsaid hetki. Soomlanna sõnul algas kõik poole reisi pealt, kui lennata oli jäänud enam kui kolm tundi. Kõigepealt andis lennukipersonal reisijatele mõista, et kellelgi on kaasas oma alkohol. Lennukis on aga kaasa võetud alkoholi pruukimine keelatud.

"Kapten teatas, et lennukis juuakse kaasavõetud alkoholi ja patustajatele antakse esimene hoiatus. Kapten ütles ka, et napsutajad on agressiivsed. Ta rääkis kehva inglise keelt, millest oli raske aru saada."

Soomlanna mõtles siis, et ilmselt on keegi ennast peaaegu pildituks joonud ja võib abi vajada. Kuna ta oli tervishoiuspetsialist, siis ütles ta lennuki personalile, et vajaduse korral võib ta abistada ning võib-olla on lennukis arste. Abi aga ei küsitud.

Info agressiivsestet reisijatest tekitas aga kogu salongis närvilise õhkkonna. Kõikidel reisijatel paluti istuda oma kohtadel ning ei öeldud, mis oli toimumas.

Siis andis kapten teise hoiatuse, ütlemata aga, kes joob, kus joob ning mis kahju see võib teistele reisijatele teha. Agressiivseid reisijaid polnud kusagilt paista.

Oma jookidega lennukisse tulnud reisijad aga jätkasid napsitamist.

"Kapten andis kolmanda hoiatuse ning lisas, et valmistutakse tegema hädamaandumist lähimale USA lennuväljale, sest häirijad polnud allunud korraldusele."

Kõigepealt plaaniti hädamaandumine teha Maini osariiki Bangori lennuväljale. Seejärel teatas kapten, et maandutakase Bostoni lennuväljale ning kohale kutsutakse politsei, kes lahendab olukorra. Algselt pidi lennuk maanduma Floridas Fort Lauderdale'is.

Soomlanna ütles, et seepeale tekkis reisijate seas kerge paanika. "Kapten tundus kuidagi hädine olevat ning arvasime, et lennukil on midagi viga. Olin mures ja hakkasime mehega uurima lennukisalongis olevat monitori, kus on näha lennuki kõrgus. Et järsku on lennuk kaotamas kõrgust."

Mõni aeg hiljem öeldi aga reisijatele, et napsutajad on lõpuks allunud korraldusele ning nende jaoks on politsei Floridasse vastu kutsutud. Hädamaandumine jäi ära.

Seejärel võeti napsutajatelt ära suured pudelid kaasavõetud alkoholiga. "Siis sai mulle selgeks, et nad istusid minust neli pingirida tagapool. Ma polnud midagi märganud."

Paanikat tekitanud reisijaid oli kuus ning neil olid pered kaasas.

Norwegiani pressiesindaja Charlotte Holmbergh Jacobsson ütles, et tegu oli Vene korvpalluritega.

Soomlanna rääkis, et kõikidelt reisijatelt korjati alkohoolsed joogid ära ning isegi veepudelid kontrolliti üle.

"Lennuki personalil pole õigust võtta kõikidelt reisijatelt alkohol ära. Kui mõni ei allu käsule, siis pandagu ta kasvõi käeraudadesse, teised ei pea kannatama. Olukorra oleks võinud lahendada korralikumalt."

Norwegiani esindaja sõnul oli lennukis reisijaid, kes ei pidanud reeglitest kinni. Rühm reisijaid jõi kaasavõetud jooke ning see on keelatud, seetõttu kaaluski kapten lennu katkestamist. Meeskonnal õnnestus aga kõne all olnud reisijad maha rahustada ning lend kulges edasi normaalselt.

Maandumisel võtiis politsei napsutanud venelased kaasa, ent selleks pidid kõik ülejäänud reisijad ootama vähemalt 40 minutit, kuni olukord lahenes.

Talviti USAs elav soomlanna ütles, et on lennukiga reisinud juba 30 aastat, ent sellist kohtlemist pole ta kunagi varem pidanud taluma. "Personal õhutas massihüsteeriat ning nad käitusid ülimalt ebaprofessionaalselt."