„Me olime täna tunnistajaks veel ühele jultunud provokatsioonile briti võimude poolt, kui piirivalve- ja tolliameti töötajate poolt otsiti läbi Aerofloti lend 2582/2583, Moskva-London-Moskva. Taoline juhtum on erakordne,“ seisis Vene suursaatkonna Twitteri lehel.

Ametivõimude väitel ei vasta suursaatkonna teade „provokatiivsest läbiotsimisest“ aga tõele. „Me oleme teadlikud sotsiaalmeediakülgedel levivast loost. Me palume teil võtta teadmiseks, et suurlinna politsei ei vii läbi ühegi Moskva liinil lendava reisilennuki läbiotsimist,“ märkis politsei omakorda oma Twitteri kontol, täpsustades hiljem, et tolliamet pelgalt kontrollis õhusõidukit.

Venelased väitsid ka, et briti ametnikud tahtsid lennukit läbi otsida meeskonna juuresolekuta. „Kui saatkonna töötaja-ametnik saabus lennujaama, hakati pidama pikki läbirääkimisi, mille tulemusel sai lennuki kapten läbiotsimisel osaleda,“ märgiti Twitteri vahendusel. „Kui läbiotsimine oli läbi, keeldusid briti ametnikud andmast üle ühtki kirjalikku dokumenti, mis nende otsimistegevuse, selle seaduslikkuse ja tulemuste kohta täiendavat teavet jagaks.“

Vene diplomaatiline esindus esitas intsidendiga seoses ametliku noodi, kurtes ka, et briti välisministeerium nendega ei suhtle. „Otseloomulikult analüüsime me juhtunut väga tähelepanelikult. Antud hetkel ei ole meil aga teist selgitust, kui see, et tegemist on osaga Theresa May valitsuskabineti vaenulikkust poliitikast Venemaa suunal,“ märgiti teadaandes, mis avaldati ka saatkonna ingliskeelsel kodulehel.