Postiga saadud ametlikes dokumentides on öeldud, et lähemal ajal peab vanemlike õiguste äravõtmise otsuse kinnitama kohus. Kohtusse on kutsutud sotsiaaltöötajad ja sõltumatu advokaat, kes kaitseb 7-aastase Roberti huve, vahendab Lenta.ru.

Varem teatati, et venelanna vastu on algatatud kriminaalasi lapse julma kohtlemisega seoses. Teistel andmetel süüdistatakse naist kerges huligaansuses.

Rantala süüdistuse aluseks sai lapse jutt koolis selle kohta, et ema lõi teda ükskord. Lisaks sellele ütles Robert õpetajale, et kavatseb varsti koos emaga Venemaale sõita. Selle peale võtsid sotsiaaltöötajad Roberti 30 päevaks oma hoole alla. Pärast seda naasis Robert kolmeks päevaks koju, kuid võimud võtsid ta taas ema juurest ära, sedakorda kuni maikuuni.

Meedia teatas varem, et Inga Rantala mees kaebas sotsiaaltöötajatele, et tema naine on halb ema. Venelanna kaebas omakorda, et soomlane liialdab alkoholiga.

Inga Rantala teatas, et pöördub abisaamiseks Venemaa võimude poole. Rantala pojal on RIA Novosti andmetel Vene-Soome topeltkodakondsus.

Venemaa saatkonna esindajad Helsingis teatasid, et uurivad asjaolusid ja on valmis vajaduse korral konsulaarabi osutama.