„Ta ütles, et on ortopeedia- ja traumatoloogiaspetsialist, kes töötab Sotši haigla peaarstina,” ütles Rovaniemi linna arendusettevõtte kommunikatsioonijuht Heikki Kontiosalo MTV3-le.

Müüki valmistati ette täielikus vaikuses linnapea ja ettevõtte Rovaniemen Kehitys Oy poolt. Usaldusisikutele räägiti kinnisvaratehingust üldsõnaliselt.

„Isegi pilti ei näidatud, räägiti vaid turismiärist huvitatud Vene arstist nimega Zaur Napso. Asjaga tundus olevat hirmus kiire,” meenutas Rovaniemi linnavalitsuse aseesimees Reijo Sulasalmi.

Sulasalmi sõnul pani ta imeks, mis pani Sotši arsti huvi tundma Rovaniemist.

„Arst oli liikvel üsna suure rahaga. 20 miljonit eurot maksev puhkeküla tundus ortopeedi jaoks kummalise harrastusena,” rääkis Sulasalmi.

„Minule jäi küll tugev kahtlus, et tegemist oli tankistiga. Tõeline ostja oli keegi teine,” ütles Rovaniemi linnavalitsuse liige Juhani Juuruspolvi.

Rovaniemi linn otsustas müümise asemel maa-ala venelasele rentida. Zaur Napsole anti alla kirjutamiseks 50-aastane rendileping.

„Alguses oli ta nõus ja siis kadus,” rääkis Sulasalmi.

Rovaniemi linna juristid on üritanud maa ostmisest huvitunud peaarsti tabada eelmise aasta augustist alates, kuid mees on kadunud nagu vits vette.