“Tehakse suuri ja väiksemaid — poolekiloseid ja 300-grammiseid kulitše tsukaadide, pähklite, rosinate ja tuhksuhkruga,” teatas Vene presidendi asjadevalitsuse pressiesindaja Viktor Hrekov.

Suur “Kremli kulitš” maksab 120 rubla.

Peale selle värvitakse Kremli sööklate külastajate jaoks umbes 2000 muna ning valmistatakse mitusada kilogrammi pashat.

Hrekovi sõnul on “see loogiline lõpetus Vene riigiametnike ülestõusmispühadeks valmistumisele”. Ta toonitas meelde, et alates 23. veebruarist, kui õigeusklikel algas suur paast, lisandusid Kremli sööklate menüüsse paasturoad, mida valis umbes iga viie ametnik.

Õigeusu kirik tähistab tänavu ülestõusmispüha 11. aprillil. Suure paastu esimesel kahel ja kõige viimasel päeval soovitab kirik üldse mitte süüa ning vahepealsel ajal olla toidus ülimalt mõõdukas, vältida loomset päritolu toitu ja kala. Mööndusi tehakse vaid rasedate, haigete ja rasket füüsilist tööd tegevatele inimestele, samuti palmipuudepühal ja rõõmukuulutuse päeval — 7. aprillil.

Samas on tänavu rõõmukuulutus kannatuste nädalal, kui kirik meenutab Jeesuse viimaseid päevi. Seega oli läinud pühapäev ainus päev kogu paastuaja jooksul, kui õigeusklikel oli lubatud kala maitsta.