Ent ajakirjanik Anatoli Adamtšuk tõrjus ägedalt võimude versiooni juhtunust ning tema ajaleht kinnitas, et selliseid süüdistusi oodati pärast seda, kui miilits meest haiglas kimbutas, vahendas BNS.

Tähelepanu Vene ajakirjanike julgeoleku suhtes on dramaatiliselt tõusnud alates nädalavahetusest, mil peksti poolsurnuks ajalehe Kommersant korrespondent Oleg Kašin, kes viibib siiani kunstlikus koomas.

Moskvast kagusse jääva regiooni ajalehele Žukovskie Vesti kirjutav Adamtšuk teatas enda ründamisest esmaspäeva varahommikul, pärast tervet rida kirjutisi metsast, mida ametnikud soovivad maha võtta uue tee rajamiseks.

Ent veidra pöördena teatas siseministeeriumi kohalik haru kolmapäeval, et "rünnaku algatas ja orkestreeris süüdistav pool".

Ministeeriumi pressiesindaja Moskva oblastis Jevgeni Gildejev ütles raadiojaamale Ehho Moskvõ, et Adamtšuk maksis rünnaku imiteerimise eest tuhat rubla.

Pressiesindaja väitel maksis Adamtšuk ühele mehele, et too "lepingu täidaks" ning jätaks mulje, et ajakirjanikku on peapiirkonda rängalt pekstud.

Adamtšuk tõrjus süüdistusi ägedalt.

"Seda ei juhtunud. Ma keeldun kommenteerimast neid põlastusväärseid väiteid," ütles ta uudisteagentuurile Interfax.

Ajakirjaniku sõnul kimbutas teda teisipäeva õhtul kaks miilitsat, kes tulid tema palatisse pärast kella kümmet.

"Nad süüdistasid mind enesevigastamises," ütles Adamtšuk oma kolleegile Sergei Grammatinile, kes vastava teate lehe veebiküljel avaldas.

Adamtšuki sõnul tulid miilitsate järel kohale videokaameratega inimesed, kes üritasid teda filmida ning esitasid provokatiivseid küsimusi.

"Me ootasime sündmuste sellist pööret, kuna miilitsad sõnastasid eile juba selle versiooni," ütles Grammatin kolmapäeval AFP-le.

"See on pretsedenditu – teha ohvrist ründaja," osutas ta.

Adamtšuk esitas miilitsate õhtuse külaskäigu kohta protesti nii kohalikule kui ka oblasti prokuratuurile ning on konsulteerinud juristidega, viitas Grammatin.

Rünnak Adamtšukile leidis aset keset furoori, mille põhjustas nädalavahetusel toimunud rünnak Kašinile, kes kirjutas teisest maanteeprojektist, mis kulgeb läbi Moskva-lähedase Himki linna metsa.

Venemaa president Dmitri Medvedev on väljendanud veendumust, et Kašini ründajad leitakse.

Ent Medvedevit inimõiguste küsimustes nõustava komisjoni juht Mihhail Fedotov avaldas kolmapäeval kahtlust, et rünnaku kavandajad tabatakse.

"See on lahendamiseks väga keeruline kuritegu," ütles ta ajakirjanikele. "Tellijate kindlakstegemiseks peame mõistma, miks kuritegu aset leidis ja kes kasu sai," selgitas ta.