Uurimiskomisjoni esindaja Vladimir Markini teatel korraldati läbiotsimised opositsiooniaktivistide Taissia Aleksandrova, Juri Nabutovski ja Anna Kornilova juures, kust konfiskeeriti dokumente ja arvutimaterjale, vahendab BNS.

Uurimiskomisjon on juba algatanud mitme aktivisti vastu uurimise seoses süüdistustega, millega tuli esimesena lagedale Kremli-meelses telekanalis NTV näidatud opositsiooni mustav dokumentaalfilm "Protesti anatoomia 2", mille väitel kavandati Gruusia parlamendisaadiku Givi Targamadze rahalisel toetusel Putini-vastast ülestõusu.

Opositsioonilise Solidaarsuse liikumise aktivist Nabutovski ütles raadiojaamale Ehho Moskvõ, et uurijad ilmusid tema Moskva koju kella seitsme ajal hommikul. Nabutovski rääkis raadiojaamaga läbiotsimise ajal, taustal oli kuulda, kuidas talle öeldi, et ta võib võtta ühendust oma advokaadiga ning kästi siis kõne lõpetada.

Uurimiskomisjoni esindaja Markin ütles, et Aleksandrova, Nabutovski ja Kornilova osalesid tänavu kevadel Leedus toimunud seminaril, mille teemaks oli "võimuhaaramine värviliste revolutsioonide abil". Markin ei öelnud, kes seminari korraldas, kuid lisas, et Targamadze-poolne rahastamine on leidnud tänaseks tõestust.

Üks Putini-vastase liikumise värvikamaid tegelasi, vasakrinde juht Sergei Udaltsov on juba saanud süüdistuse massirahutuste organiseerimises, kuid teda pole veel vahistatud. Küll aga on kinni peetud opositsiooniaktivist Leonid Razvozžajev, kes väidab, et julgeolekujõud röövisid ta Ukrainas ja tõid tagasi Venemaale.