Arctic Sea käis remondis Kaliningradis. Seal laaditi aluse pardale väidetavalt kastid salakaubaga. Kastides võisid olla neli strateegilist tiibraketti X-55 (ilma lõhkepeadeta) ja vahendid nende kinnitamiseks Nõukogude päritolu lahingulennukitele Su-24, kirjutab Pravda.info.

Väidetavalt sõitis Arctic Sea seejärel Soome, kus tema pardale laaditi puidulast, ja pidi jätkama teekonda Alžeeriasse, kus kastid militaarsalakaubaga pidi üle antama Iraani revolutsioonilise kaardiväe esindajatele, kes need oma kanaleid pidi oleks Iraani toimetanud.

Varem toimetati sarnasel meetodil Iraani X-55 lõhkepead, mis on võimelised kandma Nõukogude päritolu biokeemilist relva. Biokeemilised relvad ise toimetati spetsiaalsetes konteinerites Venemaalt Iraani õhu kaudu.

Lähemas tulevikus pidid väidetavalt Iraani saabuma Vene spetsialistid, kes pidid lennusüsteemi Su-24-X-55 lahinguvalmidusse seadma ja õpetama iraanlased seda kasutama.

Samuti väidetakse, et seoses Iisraeli Iraani tuumaobjektidevastase õhulöögi suure tõenäosusega oleks biokeemilise lõhkepeaga rakette võidud kasutada vastulöögiks Iisraeli linnadele.

Saades teada salakaubast Arctic Sea pardal organiseeris väidetavalt üks Lääne suurriik laeva ja lasti hõivamise. Kartes rahvusvahelist skandaali ja suhete rikkumist Putini režiimiga otsustas see riik tegutseda mitteametlikult ja nii ka tehti.

Moskva liberaal Julija Latõnina ütles Briti ajalehele The Sun, et Arctic Sea vedas tuumamaterjale sellistele riikidele nagu Süüria või Iraan ja tabati.

Latõnina sõnul polnud tegemist ühekordse juhtumiga.