„Udu hajub ja Theresa May valitsuse arvukad pettused muutuvad üha selgemateks. Theresa May valitsuse esimese vale selle kohta, et Briti eksperdid on kindlaks teinud Skripalide väidetavaks mürgitamiseks kasutatud aine tootjariigi, lükkasid ametlikult ümber Briti eksperdid ise Porton Downi laboratooriumi juhi näol,” kirjutas Zahharova, vahendab TASS.

Teine vale on Zahharova sõnul kinnitus motiivi olemasolu kohta Venemaal Skripalide mürgitamiseks, mis olevat seotud Venemaa ajalooliselt halva käitumisega. Selle lükkas Zahharova teatel ümber Moskva. Zahharova juhtis tähelepanu sellele, et Venemaa on esitanud „fakte rahvusvahelise õiguse, eetika- ja moraalinormide regulaarse rikkumise kohta Suurbritannia poolt oma rahvuslike huvide saavutamiseks, ning esitanud mitu selget motiivi selleks provokatsiooniks, mis on kasulikud Londonile”.

„Kolmanda Theresa May valitsuse vale selle kohta, et „novitšokki” on väidetavalt toodetud ainult Venemaal, lükkas ümber Tšehhi president, kes kinnitas selle mürkaine väljatöötamist oma riigi poolt. „Tšehhi riigikaitse teadusliku uurimise instituut tootis ja katsetas mürkainet, mida riigi sõjaväeluure klassifitseeris „novitšokina”,” teatas vabariigi president Miloš Zeman eriteenistuste ettekandele viidates,” kirjutas Zahharova.

Zeman teatas eile, et Tšehhis on väikeses koguses toodetud ja säilitatud halvavat närvigaasi.