Venemaa välisministeerium teatas, et pärast Radziwinowiczi antud mitmeid intervjuusid otsustati tema Venemaalt ärasõiduga seotud formaalsuste kordaajamisele mitteametlikult läheneda, vahendab NEWSru.com.

„Aimates ette ajakirjaniku akrediteerimisdokumentidega hüvastijätu liigutavat stseeni, mis oleks olnud „Titanicu“ teise osa vääriline, püüdsime me kõigi formaalsuste kordaajamisele mitteametlikult läheneda: nii võimaliku pühadeks Poola sõidu osas kui ka takistamatu tagasituleku osas, ning väljendasime üldse siirast kahetsust seoses tekkinud olukorraga,“ teatas välisministeerium.

„Meie tohutuks pettumuseks ei leidunud Radziwinowiczi avalikkuse ette jõudnud ümberjutustuses, milles kunstiline väljamõeldis on imeliselt ühendatud faktidega, kohta kogu kohtumise võtmetähtsusega hetke mainimisele. Tema palvele Venemaa välisministeeriumile „hoolitseda siia jääva kassi eest“,“ jätkas välisministeerium.

Venemaa välisministeeriumi andmetel tõi Radziwinowicz kassi Moskvasse 2009. aastal.

„Avalikest allikatest selgitasime välja, et kassi nimi on Marusia, lühendatult Masia, ning toitub ta halal-lihast,“ teatab välisministeerium. „Masia, ära karda, kui ta sinu ikkagi maha jätab või, jumal hoidku, juhtub veel midagi hullemat, hoolitseme me sinu eest – lubasime ju Wacławile, et ei jäta tema kassi.“

Radziwinowicz teatas varem Poola ajalehe Gazeta Wyborcza korrespondendipunkti sulgemisest Moskvas. Ajakirjanik peab Venemaalt lahkuma kuu jooksul. Sai teatavaks, et ta saadetakse Venemaalt välja vastuseks uudisteagentuuri Rossija Segodnja mittekoosseisuliselt korrespondendilt Leonid Sviridovilt akrediteeringu äravõtmisele Poolas.