Pärast uue seaduse jõustumist hakkab see puudutama ka sõjalistele kogunemistele kutsutud kodanikke. Sõjaväelastel ei tohi teenistuses olles enam kaasas olla olmeelektroonikat või tehnilisi vahendeid, mis võimaldavad levitada interneti abil audio-, foto- ja videomaterjale ning geolokatsiooni andmeid, vahendab TASS.

Piirang puudutab ainult olukordi, mis on seotud sõjaväeteenistuse üksikute ülesannete täitmisega, näiteks lahinguolukordade, lahingukorrapidamise või sõjaväeosa territooriumil viibimisega jne. Tavalised nuppudega telefonid ilma kaamerata ei ole keelatud, kinnitas TASS-ile riigiduuma riigikaitsekomitee esimehe esimene asetäitja Andrei Krassov, kes lisas, et eraelus võivad sõjaväelased nutitelefone kasutada.

Seaduses öeldakse, et sõjaväelastel ja sõjalistele kogunemistele kutsutud kodanikel on keelatud edastada massiteabevahenditele või levitada või edastada informatsiooni- ja telekommunikatsioonivõrgu internet abil informatsiooni, mis võimaldab kindlaks teha sõjaväelaste või sõjalistele kogunemistele kutsutud kodanike kuuluvust Vene Föderatsiooni relvajõududesse, teistesse vägedesse, sõjalistesse formeeringutesse ja organitesse.

Dokument keelab avaldada andmeid oma teenistuskaaslaste, sõjaväeteenistusest vabastatud kodanike, nende perekonnaliikmete või vanemate kohta, sealhulgas tõendeid, mis võimaldavad kindlaks teha nende isikute asukoha teatud ajal teiste isikute poolt. Keeld puudutab ka teiste sõjaväelaste, sõjalistele kogunemistele kutsutud kodanike ja sõjaväeteenistusest vabastatud kodanike tegevust, mis on seotud kohustuste täitmisega nende täitmise ajal. Ei tohi avaldada informatsiooni sõjalise juhtimise organite või juhtimisorganite, väekoondiste, üksuste, sõjaväeosade, organisatsioonide ja allüksuste asukoha või ümberpaiknemise kohta.