Rootsi ajaleht Expressen küsis Vene saatkonnalt Stockholmis kommentaari selle kohta, kas neil on infot Rootsi vetes oleva vigastada saanud Vene allveelaeva kohta.

Vene saatkonna pressiatašee Aleksandr Pašedko ütles, et ei tea viga saanud allveelaevast midagi. "Ma ei ole midagi sellest kuulnud. On nädalavahetus, sel ajal me ei tööta," sõnas ta.

Küsimusele, kas saatkond ei peaks avaldusega esinema, vastas pressiatašee: "See ei mingi suur probleem, igal juhul mitte minu jaoks isiklikult. Ma olen kodus ja naudin nädalavahetust."

Rootsi meedia andmetel käivitas sõjaväeoperatsiooni Stockholmi saarestiku lähistelt Kaliningradi saadetud venekeelne häiresignaal, mis andis võimudele alust arvata, et Rootsi vetes võib viibida vigastada saanud Vene allveelaev.

Rootsi luureallikad kuulsid hädakutsungit neljapäeva õhtul, edastab ajaleht Svenska Dagbladet. Neliteist tundi hiljem, reede keskpäeval, teatati võõrast alusest Rootsi saarestikus Kanholmsfjärdeni piirkonnas mõnekümne kilomeetri kaugusel pealinnast.

Ajalehe andmetel on sidepidamine jätkunud ka pärast otsinguoperatsiooni alustamist Rootsi kaitsejõudude poolt. Sellele viitab saarestikus paikneva aluse ja Vene enklaav Kaliningradi raadiosaatjate vahel liikunud šifreeritud sõnumid.