Pervõi Kanal ja Rossija 1 püüdsid pühapäeval veenda oma vaatajaid selles, et mingit keemiarünnakut Doumas ei toimunud, vaid selle lavastas Süüria valitsusväline organisatsioon Valged Kiivrid. Tõenditena lavastamise kohta näidati Vene telekanalites kaadreid 2016. aasta sügisel üles võetud kunstilisest filmist. Tollal näitas neid kaadreid Hiina väljaanne Global Times, vahendab Ehho Moskvõ.

Süüria režissööri Humam Husari film rääkis keemiarünnakust riigis kolm aastat enne seda. Pervõi Kanali saatejuht demonstreeris kaadreid võtteplatsilt ning tsiteeris pealtnägijate tunnistusi ja viitas mässuliste poolt haiglas salvestatud kaadritele. Kõik see osutab Pervõi Kanali saatejuhi sõnul 7. aprilli Douma keemiarünnaku lavastamisele, märgib Dožd.

Samu kaadreid näitas saates „Vesti nedeli” Venemaa peapropagandist Dmitri Kisseljov. Reportaažis rääkis keegi väidetav lavastuses osalenu, kuidas see toimus. „Kvartali lapsed jaotati laiali: ühed olid autodes, teised nende lähedal, kolmandad nende all. Kõik nad olid väidetavalt hukkunud. Nende näod olid kollased.” Kumbki kanal ei täpsustanud, et kaadrid olid üles võetud ammu enne keemiarünnakut Doumas.

Lääs süüdistab keemiarünnakus Doumas Süüria presidenti Bashar al-Assadit ning ka Venemaad ja Iraani, kes Assadit toetavad. USA, Suurbritannia ja Prantsusmaa andsid Süüria sõjaliste objektide ja keemiaettevõtete pihta Damaskuses ja Homsi provintsis raketilöögi.