Esmaspäeval, kui meeleavaldused Hongkongis domineerisid pealkirjades üle kogu maailma, jättis Pervõi Kanali peamine uudistesaade kogu teema üldse kajastamata. NTV andis eetrisse lühikese reportaaži. Teisipäeval esitlesid riiklikud kanalid Hongkongi meeleavaldajaid aga USA agentidena, kes on korraldanud organiseeritud ülestõusu, just nagu toimus Kiievis, vahendab Wall Street Journal.

Hiina pressi teatel said liikumise juhid eriväljaõppe Ameerika luureteenistustelt,“ teatas telekanal Rossija 24.

Hiljem juhatas Pervõi Kanali uudisteankur reportaaži Hongkongist sisse väitega, et meeleavalduste taga on USA. „Peking on öelnud, et protesti organiseerijad on seotud Ameerika riigidepartemanguga.“ Sealjuures ei ole Hiina valitsus otseselt sellise süüdistusega esinenud.

Pervõi Kanal ja Rossija 24 näitasid videot noorest naismeeleavaldajast Hongkongis ja võrdlesid seda samasuguse videoga Kiievist. Väideti, et videod on identsed ja need on USA kätetöö. Reportaažis seati kahtluse alla ka Hongkongi tudengite võime selliseid massimeeleavaldusi organiseerida.

„Meeleavaldajad on peamiselt nutitelefonipõlvkonnast – kolledži- ja isegi keskkooliõpilased,“ ütles Rossija 24 korrespondent. „On aga ebatõenäoline, et nad õppisid ise, oma kirjutuslaudade taga, kuidas lülitada üheaegselt sisse oma mobiiltelefonide ekraanid, et saada efektne pilt. On ebatõenäoline, et kooliealised inimesed tulevad elegantsele ideele võtta kaasa vihmavarjud, luues taas värvika pildi.“ Korrespondent väitis, et neid instrueeris USA.