Narõškini sõnul sünnib koer heana, aga kurjaks tehakse ta meelega – „treenitakse, et ta oleks kuri nende vastu, kes tulid peremehe juurde ilma kutsumata“. „Samasugused on ka inimesed, neile kasvatatakse hirm, see juurdub teadvusse. Mulle tundub, et meie Balti naabritel on igal juhul osa hirmust samuti kasvatatud, sihipäraselt kasvatatud,“ ütles Narõškin kolmapäeval kohtumisel Vene-Saksa seminarist osavõtjatega, vahendab Interfax.

Samas teatas Narõškin, et kui Venemaa oleks sunnitud pidama sõda potentsiaalilt Ukrainaga võrreldava riigiga, kestaks see konflikt maksimaalselt neli päeva.

„Kui Venemaa oleks mingil põhjusel sunnitud pidama sõda, tõrjuma sellise riigi agressiooni, mis on oma potentsiaalilt võrreldav Ukrainaga, siis ma loodan, et kõik mõistavad, kui mitu päeva see konflikt kestaks – kaks, kolm, maksimum neli päeva. Ja kõik mõistavad, milline tulemus sellel konfliktil oleks,“ ütles Narõškin. „Aga see, mis toimub Donbassis, toimub juba kaks aastat. Siin on teile vastus küsimusele, kellega Kiievi režiim sõdib.“