„Meie silme all kujuneb tohutu vale, mida sisendatakse metoodiliselt praeguse eurooplaste ja venemaalaste põlvkonna mõistusesse,“ ütles Aršba. Selliste meeleolude märgiks nimetas Aršba neonatsliku internatsionaali väljakujunemist Suure Isamaasõja ja tervikuna Teise maailmasõja tulemuste ümbervaatamise kampaania raames, vahendab Lenta.ru.

Selliste ilmingute näiteks tõi Aršba SS-i veterani Harald Nugiseksi pidulikud matused 10. jaanuaril Eestis, Nõukogude sõdurite memoriaali rüvetamise Ukraina Lvivi oblastis, võidupäeva tähistamise keelustamise Moldovas ja Nõukogude sümboolika keelustamise Leedus.

Et neonatsismile vastu seista, tegi Aršba ettepaneku korraldada ümarlaud, et arutada uusi seadusandlikke meetmeid selles vallas. Aršba leiab, et Venemaa koolides tuleks hakata andma antifašismi tunde. „Meie parlament, Venemaa juhtkond ja Venemaa on ühed viimastest „pruuni katku“ taaspuhkemise vastu võitlemise bastionidest. Me suutsime sellest jagu saada 69 aastat tagasi ja ma olen veendunud, et saame sellest jagu ka seekord,“ ütles Aršba.