Oma ametist jäid ilma siseministri esimene asetäitja Mihhail Suhhodolski, aseminister Jevgeni Školov ning aseminister – siseministeeriumi juurdluskomitee ülem Aleksei Anitšin, vahendas BNS.

Samas nimetas riigipea ametisse kaheksa siseministeeriumi ametnikku. Näiteks määras ta Suhhodolski siseministeeriumi Peterburi linna ja Leningradi oblasti peavalitsuse ülemaks, vallandades seda ametit varem pidanud Vladislav Piotrovski.

Ümberkorraldusi kritiseerisid laupäeval teravalt inimõiguslased.

“Tegemist on pigem mingi klannisisese võitluse ägenemise, mitte siseministeeriumi reaalse reformimisega,” ütles liikumise Inimõiguste Eest liider Lev Ponomarjov Interfaxile.

“Olen veendunud, et reaalne reform peab algama siseministrist,” lisas ta, nimetades siseasjade süsteemi reformi kosmeetiliseks.

Moskva Helsingi grupi juht Ljudmilla Aleksejeva ütles omakorda, et talle ei meeldi, et avalikkusele ei selgitatud, miks ühed aseministrid kinnitati uuesti ametisse aga teised saadeti erru.

“Me ei tea, miks vallandati ühed ja nimetati ametisse teised. Minu ja mitte üksnes minu jaoks on see mõttetu kukkerpallitamine. Minister Nurgalijev säilitab ministeeriumi stiili, tõsised nihked tulevad siis, kui ta ära korjatakse,” usub Aleksejeva.