Nõukogust otsustasid lahkuda ajakirjanik Leonid Radzihhovski, rahvusliku prjekti Ühiskondlik Kokkulepe instituudi president Aleksandr Auzan, avalikustamise kaitse fondi president Aleksei Simonov, megapolise inimarengu instituudi direktor Tatjana Maleva ning etnopoliitiliste ja regionaalsete uuringute keskuse juht Emil Pain, vahendab Lenta.ru.

Kommersandi kinnitamata andmetel võib lähimal ajal presidendi inimõiguste nõukogust lahkuda ka demokraatia ja inimõiguste arengu keskuse juht Georgi Džibladze.

Juba 2011. aasta detsembris lahkusid nõukogust ajakirjanik Svetlana Sorokina ja inimõiguslane Irina Jassina. Põhjuseks nimetasid nad riigiduuma valimiste tulemuste võltsimist. Aprilli lõpus ja mai alguses teatasid nõukogust lahkumisest Transparency Internationali Venemaa osakonna juht Jelena Panfilova ja politoloog Dmitri Oreškin. Panfilova teatas, et talle on tähtsam jääda kodanikuaktivistiks ning Oreškin rõhutas, et ei taha töötada mittelegitiimse presidendi juures.

Kavatsusest lahkuda presidendi inimõiguste nõukogust on teatanud ka inimõigusteorganisatsiooni Graždanskoje Sodeistvije juht Svetlana Gannuškina.

Nii on viimaste kuude jooksul Venemaa presidendi inimõiguste nõukogust lahkunud veerand selle liikmetest (kokku peaks seal olema 40 inimest).