Märulipolitseinik Aleksandr Kazmin, kes on kohtuasjas ainus ohver, ütles, et ei mäleta süüalust Mihhail Kossenkot, kes ründas teda väidetavalt 2012. aasta mais toimunud meeleavaldusel, mis lõppes kokkupõrgetega meeleavaldajate ja politsei vahel, vahendab RIA Novosti.

Moskva võimud teatasid toona, et meeleavaldajad tekitasid rahutuste käigus mitmele politseinikule vigastusi ning viimastele antakse selle eest tasuta korterid. Varsti pärast meeleavaldust alustasid uurijad aktivistide ja opositsiooniliidrite üle mitmeid kriminaaljuurdlusi, milles neid süüdistati massirahutuste organiseerimises ja nendest osavõtmises Moskva Bolotnaja väljakul.

Kossenkot süüdistatakse vägivalla kasutamises politsei vastu ja tema kohtuasja on arutatud eraldi. Uurijad kinnitavad, et ta kannatab teatava skisofreenia vormi all ja vajab ravi. Süüdistuse järgi oli Kossenko Kazmini rünnanud meeleavaldajate hulgas.

„Ma ei mäleta midagi, ei mäleta nägusid, ma ei tunne seda isikut,“ ütles Kazmin Kossenko kohta esmaspäevasel kohtuistungil, teatas telekanal Dožd. „Rünnaku käigus olin ma allapoole kummargil ja vaatasin allapoole.“ Kazmin lisas, et ei soovi Kossenko vangistamist.

Väidetavalt osutasid Kossenkole kui ründajale kaks teist politseinikku kinnisel istungil.