Telekanalitele on Putini puudumine hakanud probleeme tekitama. Tavaliselt näidatakse presidenti õhtuses peamises uudistesaates praktiliselt iga päev, vahendab Helsingin Sanomat.

„Vene meedia tegutseb käskude või ette antud teemade järgi. Nüüd on nad hädas, sest ei saa Kremlist käske, kuidas tegutseda,“ ütles Ševtsova. „Revolutsioon? Võimalik. Aga seni ei ole selle kohta tõendeid.“

Politoloogi sõnul ei ole kellelgi väljaspool Kremlit informatsiooni Putini puudumise tegelike põhjuste kohta. Ševtsova arvates on mõttetu spekuleerida.

„Tähtsam on aru saada, et riik on kaotanud võime valitseda. Ta ei suuda lahendada ühtki majanduslikku või sotsiaalset probleemi. Kui Putin ka naaseks, ei suuda tema ega tema lähikond leida lahendusi probleemidele, mis Venemaa ees seisavad,“ ütles Ševtsova. „Kui Putin ei naase, ootab Venemaad ees keeruline võimuvahetuse aeg, mille kohta pole teada, kuidas see lõpeb.“

Opositsioonipoliitik Boriss Nemtsovi mõrva järel ja selle uurimise ajal on föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) ja Tšetšeenia juhi Ramzan Kadõrovi suhted teravnenud.

„On juba pikka aega teatud, et Moskva julgeolekuorganid ei suuda Kadõrovit seedida. Nüüd on aga ilmselt tegemist keerulisema protsessiga, enam ei valitseta Tšetšeenia julgeolekujõude,“ ütles Ševtsova.