Pavlenski sõnul kirjutas kaebuse tema ja ta naise Oksana Šalõgina peale näitlejanna Anastassia Slonina. Pavlenski tunnistab, et Slonina on ühe korra – 4. detsembril – tema juures käinud. Pärast seda kirjutas Slonina kaebuse, kuid Pavlenski eitab süüd seksuaalses vägivallas ning nimetab kogu asja „pealekaebuseks“, vahendab Interfax.

Pavlenski ütles Doždile, et ta viidi koos Šalõginaga ülekuulamisele otse Moskva Šeremetjevo lennuväljalt, kuhu nad saabusid Varssavist. Vestlus uurijaga kestis umbes seitse tundi, pärast mida, lasti nad vabaks, kuid kästi ilmuda esimese kutse peale. Pärast seda sõitis Pavlenski koos Šalõgina ja nende kahe lapsega autoga läbi Valgevene Ukrainasse, kust lendas Prantsusmaale.

Pavlenski advokaat Olga Dinze teatas Doždile, et praegu käib kaebuse alusel eeluurimine, mille tulemusena võetakse vastu otsus, kas alustada kriminaaljuurdlust. Pavlenski ise kinnitab, et kui alustatakse kriminaaljuurdlust, palub ta Prantsusmaal poliitilist varjupaika.

Pavlenski on kuulus oma performance’ite poolest. Tema viimane palju kära tekitanud aktsioon oli Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) Lubjankal asuva peahoone uste süütamine, mille eest määrati talle trahv 500 000 rubla.