„Nafta-Eldorado aastatel suutis Putin kasvatada „poliitilise rasvakihi“. Ja sanktsioonid ja nafta hinna langus pole veel suutnud Putini poliitikat põhimõtteliselt mõjutada. Kui aga olukord jätkub sama rada mööda, ei ole Putini impeeriumiambitsioonid lihtsalt enam taskukohased,“ ütles Jašin Raadio Vabadusele UNIAN-i vahendusele.

Jašini sõnul on Putin andnud venemaalastele tunde, et nad on siiamaani impeerium ja võivad endale lubada võõraste maade hõivamist ning kogu ülejäänud maailma kuradile saata.

„Aga see on ohtlik müüt selles mõttes, et ambitsioonid, mida demonstreerib Putin, ei vasta neile võimalustele, mis Venemaal on, ning on vastuolus nende huvidega, mis Venemaal on. Suur maa on selline maa, mis tagab väärika elatustaseme oma kodanikele. Suur maa on maa, mis loob tugeva majanduse elanikkonna enamuse huvides. Aga kui maa saadab kõik kuradile ja ähvardab võõraste maade hõivamisega, kuid sealjuures kukuvad peamised ressursid presidendi endiste klassikaaslaste taskutesse ning korruptsioon kasvab iga aastaga, see maa maa ei ole suur, see on karikatuuriimpeerium,“ ütles Jašin.

Jašin on Venemaa opositsiooni koordinatsiooninõukogu ning liberaaldemokraatliku Venemaa Vabariikliku Partei – Rahva Vabaduse Partei liige. Lisaks sellele demokraatliku liikumise Solidaarsus üks juhte.