Mereväe kõrge staabitegelase esindaja rääkis infoagentuurile RIA Novosti, et Tartuse baasi hakatakse ka muu hulgas kasutama piraatidevastaseks võitluseks.

Agentuur täpsustab, et praegu asub Tartuses Venemaa mereväe laevade tehniline teenindus- ja varustuspunkt, kus asub ligi 50 Vene meremeest. Seal asub ka Musta mere laevastiku ujuvdokk. Mereväe peastaabi esindajad on varem korduvalt avaldanud soovi moderniseerida ja laiendada Tartuse baasi.   

Sel nädalal toovad puksiirid Süüria sadamasse uue ujuvkai. Moderniseerimise järel saab teenindus- ja varustuspunkt funktsioneerida täies mahus.

Mereväe peastaabi esindaja sõnul hakkab täiustamise järel Tartuse baas abistama Aafrika sarve (Aafrika kirdeosas asuv Somaali poolsaar) piirkonnas patrullivaid Vene mereväe laevu.

Tartus on suuruselt teine Süüria sadamalinn, mis asub 220 kilomeetri kaugusel pealinn Damaskusest loodes. Moskval on seal baas juba Nõukogude Liidu aegadest peale.

Eelmisel aastal teatati Vene meedias juba baasi moderniseerimise kavadest ja sellest, et lähiaastatel avatakse baasid ka Jeemenile kuuluval Sokotra saarel India ookeanis ja Tripolis Liibüas.