Alguses teatasid Vene uudistekanalid, et riikliku raudtee-ettevõtte uueks juhiks nimetati firma senine esimene asepresident Aleksandr Mišarin.

Medvedevi pressisekretär Natalja Timakova kinnitas aga Interfaxile, et Jakunini ametist vabastamise teade oli valeinfo ning oletas, et tegu oli kellegi halva naljaga.

Jakunin on kasvanud ja õppinud Pärnus. Viimati külastas ta Eestis möödunud nädalavahetusel, kui käis Tallinna uue õigeusu kiriku sissepühitsemisel ja sai selle ehituse rahastamise eest Vene õigeusu kiriku juhilt patriarh Kirillilt ordeni.

Jakuninist rääkis Venemaa meedia 2006. aastal kui ühest võimalikust Vladimir Putini järglasest Venemaa presidenditoolil. Mees on sarnaselt Putiniga teeninud KGB luureosakonnas, jõudes seal alampolkovniku auastmeni.

Jakunin on tihedalt seotud olnud ka Eestiga. Nimelt sattus ta sattus 2010. aasta lõpul Eestis skandaali, kui selgus, et Keskerakonna juht ja Tallinna linnapea Savisaar küsis õigeusukiriku jaoks Jakuninilt sularahas annetust.

Kaitsepolitsei avaldatud info järgi suudeti kahtlane rahastusskeem ära hoida, kuid Jakuninit haavas kapo tegevus sedavõrd, et tunamullusele Koidula piiripunkti avamisele keeldus Vene raudteede president tulemast.

Toona kutse esitanud Eesti Raudteele teatas Jakunin, et kuna Eesti esindajad on teda pidevalt solvanud, siis lükkab ta küllakutse tagasi.

Kuigi Jakuninile saadeti mullu ka kutse tulla Aleksius II büsti pidulikule avamisele, siis keeldus Venemaa raudtee juht ka sellest. Oma keeldumist ta aga ei põhjendanud.