„Me oleme näinud Venemaad kümne aasta jooksul valla päästmas kaht sõjalist operatsiooni oma naabrite vastu: 2008. aastal Gruusia ja hiljem Ukraina vastu,” ütles Mikser Sydney Morning Heraldile. „See on üsna hirmutav muster, kui sellele mõelda. 21. sajandi Euroopas näete te riiki, mis kasutab sõjalisi vahendeid oma poliitiliste eesmärkide saavutamiseks – nähtavasti väga väikese kõhklusega.”

Juttu tehti hübriidohtudest. Mikseri sõnul on Eesti pärast iseseisvuse taastamist neid väga tõsiselt võtnud.

„See on miski, mida tuleb väga tõsiselt võtta... [propagandaoperatsioone] on hiljem kasutatud kas demokraatlike valimiste mõjutamiseks [lääne] ühiskondades ja riikides või lihtsalt inimeste usalduse õõnestamiseks nendesse demokraatlikesse protsessidesse. Me oleme näinud neid katseid sekkuda meie oma demokraatlikku protsessi kogu taastatud iseseisvuse perioodi ning oleme välja arendanud üsna hea kaitse, ma ütleksin.”

Mikseri sõnul on võtmetähtsusega „situatsiooniline teadlikkus”.

„Kui sa ei oota, et midagi sellist juhtuks, lõpetad sa üsna katastroofilise tagajärjega... strateegia, mida meie oleme näinud Venemaa poolt kasutatavat, aga mitte ainult Venemaa, on segaduse tekitamine... mitte ainult, et vaidlustada tegelikku seletust, eesmärk on lasta välja palju signaalrakette, lasta välja lõpmatu arv alternatiivseid tõdesid,” ütles Mikser.

Mikseri sõnul on elutähtis ühtsus.

„Kui sa räägid sellise juhiga nagu [Putin] ja ilmselgelt me peame Venemaaga rääkima, pead sa rääkima jõu-, ühtsuse ja otsustavuse positsioonilt. Sest iga kõhkluse märki tõlgendatakse Kremlis nõrkusena ja kasutatakse ära.”