Väidetavalt teatab Pyongyangi ametlik pöördumine, et Põhja-Korea tegutseb provokatsioonide korral "vastavalt sõjaaja seadustele" ja sel juhul võib puhkeda "täiemahuline" konflikt või isegi "tuumasõda". Ehk sõjaseisukord pole veel käes, vaid see tekib siis, kui Põhja-Koread selleks provotseeritakse.

"Alates sellest hetkest (mil peaks toimuma Põhja-Korea provotseerimine - toim) on Korea poolsaarel sõjaseisukord," seisab Vene meedia andmetel ametlikus avalduses, mis riigitelevisioonis ette loeti. Lääne meedias on samas kõlanud arusaam, et Põhja-Korea kuulutas sõjaseisukorra ses avalduses juba välja.

Täpsustavalt öeldi, et vaenlase "järelemõtlematu" provokatsiooni korral ründaks Põhja-Korea "halastamatult USA sõjaväebaase Vaikse ookeani piirkonnas, sealhulgas Hawaiil ja Guamil ning Lõuna-Korea sõjaväebaase ja lõunanaabri ametlikku presidendi residentsi Soulis".

Ükski riigipea ei ole taolist tõlgendusviga kinnitanud, kuid eile võtsid mitmed kõrged riigiametnikud sõjaseisukorra väljakuulutamise osas sõna, sealhulgas läkitas pressiteate ka Venemaa välisministeerium.

Video: Eile kõikjal meedias levinud Põhja-Korea uudistelõik