Lubaduse murdmise eest järgneb süüdistus. Minimaalkaristus määrataks kohtuprotsessi uurimismaterjalide enneaegse avaldamise eest ja selle eest saaks määrata trahvi 80 000 rubla (27 000 krooni) või kuni kolmekuulise vangistuse, vahendab Helsingin Sanomat Life.ru-d.

Maksimaalkaristus salajaseks kuulutatud uurimismaterjali avaldamise eest on seitsmeaastane vanglakaristus.

Arctic Sea meeskond lubati nädalavahetusel koju Arhangelskisse. Mehed lipsasid võimalikult kiirest kohalikus Issakogorka raudteejaamas oodanud ajakirjanike vahelt läbi ja varjasid end kaamerate eest.

„Miks meremehed vaikivad?” küsis tabloidleht Moskovski Komsomolets oma pealkirjas.

„Uurijad on selgelt hoiatanud meeskonnaliikmeid igasuguse informatsiooni jagamise eest, sest nad on visalt meediaga suhtlemist vältinud,” kirjutas Venemaa ametlik Rossiiskaja Gazeta.

Vaid üks meeskonnaliige poetas, et tingimused Moskvas polnud eriti meeldivad.

Meediale jäi ebaselgeks ka see, mitu meremeest koju saabus. Mõnede allikate järgi tuli Arhangelskisse kaheksa meremeest, mõnede andmetel 11. Moskvasse toodi Roheneeme saartelt 11 Arctic Sea meeskonnaliiget.

Neli meeskonnaliiget on endiselt Arctic Sea pardal, sealhulgas ka kapten, pootsman ja mehhaanik. Nende olukorrast ei teata veel midagi.

Praegu peaksid Arctic Sea ja teda konvoeeriv sõjalaev Ladnõi asuma Kanaari saarte juures ja ootama tankimist. Venemaa Musta mere sadamasse Novorossiiskisse peaksid laevad saabuma 10. septembri paiku.

Arctic Sea meeskond jõudis koju