Andri Lõssenko teateil tulistati Ida-Ukrainas valitsusvägede positsioone ööpäeva jooksul 23 korral. Raskerelvi kasutati teadaolevalt kahel korral, vahendab uudisteportaal UNIAN.

Ukraina valitsusvägede positsioone üritati juba mitmendat ööd vallutada Mariupoli linna lähedal. Mässulised kasutasid väikese kaliibriga miinipildujat (82mm), et Ukraina valitsusvägede pihta tuli avada. „Rünnakud suudeti tagasi lüüa,“ kinnitas kõneisik.

Need leidisid hoolimata vaherahust aset mööda kogu rindejoont. Seitse Ukraina sõdurit sai ööpäeva jooksul vigastada, nentis kolonel Lõssenko.

Terroritõrjeoperatsiooni keskuse teatel hukkus lahingutes ka üks Vene kodanik.

Porošenko sarjas Putinit

Ukraina president Petro Porošenko kritiseeris samal ajal Müncheni julgeolekukonverentsil oma Venemaa ametivenda Vladimir Putinit.

„Härra Putin, see ei ole kodusõda, see on teie agressioon Ukraina vastu,“ ütles Porošenko.

Porošenko sõnul pole kaalul vaid Ukraina tulevik, vaid kogu maailma oma. „See on Euroopa ja globaalse julgeoleku küsimus,“ toonitas ta.

Ta märkis, et „Euroopale on olemas mitteliberaalne alternatiiv“ ning „tema nimi on Vladimir Putin“, kes Porošenko sõnul kehastab „segregatsiooni, ebatolerantsust, homofoobiat ja usulist fanatismi“.

Vägivalla järjekordne kasv

Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) Ukraina erivaatlusmissiooni asejuht Alexander Hug ütles möödunud nädalal pressikonverentsil Kiievis, et vägivalla tase Donbassis on tohutult tõusnud.

„Meie vaatlejad on näinud viimastel päevadel vägivalla taseme tohutut tõusu, eriti hävitatud Donetski lennuvälja ümbruses,“ rääkis vaatleja.