Vene meedia teatas eelmisel nädalal, et tuntud Aserbaidžaani mafioosot Rövşən Caniyevit, keda Usojani tapmises laialdaselt süüdistatakse, tulistati 1. veebruaril Istanbulis ja ta suri neli päeva hiljem haiglas haavadesse, vahendab The Moscow Times.

Ajalehe Izvestija ja portaali LifeNews uudist ei ole Türgi politsei aga kinnitanud, mis on viinud spekulatsioonideni selle kohta, et väidetav ohver on oma tapmise lavastanud.

„Pooled gangsteritest kinnitavad, et Rövşən tapeti, teine pool on veendunud, et Caniyev levitas kuulujuttu oma surma kohta, et jaht talle veidikeseks peatuks,“ ütles õiguskaitseorganite esindaja neljapäeval portaalile Rosbalt.

Samas teatati, et Usojani klann pani välja viis miljonit dollarit Caniyevi tapmise eest ja seda raha pole veel välja makstud.

Aserbaidžaani uudisteportaal Vesti.az tsiteeris Caniyevi venda Namıki, kelle sõnul on Rövşən elus ja terve ning viibib Dubais.

Eelmisel kuul tapeti ka kaks keskastme mafioosot, kes arvati olevat Usojani vaenlased.

18. jaanuaril tulistati Abhaasias Suhhumis Astamir Guliat ja ta suri järgmisel päeval haavadesse. Guliat, keda tunti rohkem nime all Astik Suhhumski, tulistati restorani parklas vaid kaks päeva pärast Usojani tapmist tema Moskva lemmikrestoranist Starõi Faeton lahkumisel. Riiklik telekanal Rossija 1 teatas, et Gulia oli tähtis tegelane rühmituses, mis Usojani autoriteedi kahtluse alla seadis.

Samuti tapeti aser Rufat Nasibov, keda allilmas tunti nime all Rufo Gandžanski. Ta lasti maha Moskva korteri juures 28. jaanuaril.

Mõni päev hiljem vahistas politsei Moskva oblastis veel ühe tuntud mafiooso Džemal Mikeladze, keda peeti Usojani rivaaliks.

Usojani tapja on endiselt vabaduses ning politseil puuduvad ametlikud kahtlusalused. Reedel ütles õiguskaitseorganite allikas Interfaxile, et uurimises hakkab osalema ka Venemaa föderaalne julgeolekuteenistus FSB.

Ekspertide sõnul tahavad nii võimud kui maffiapealikud vägivalla eskaleerumist vältida.