Venemaa uurimiskomitee ametlik esindaja Svetlana Petrenko rõhutas, et alkoholi, narkootilisi või psühhotroopseid aineid õhuhuligaansuse eest vahistatud mehe verest ei leitud. Psühholoogilis-psühhiaatriline ekspertiis määrati Šapovalovile, võttes arvesse tema käitumise ebaadekvaatsust lennuki pardal ja toime pandud kuriteo tõsidust, vahendab Vesti.ru.

Šapovalov püüdis eile lennul Surgutist Moskvasse piloodikabiini tungida. Ta nõudis, et lennuk lendaks Afganistani ja ähvardas vastasel juhul kasutada teiste reisijate vastu relva. Boeing 737-800 pardal oli 71 reisijat ja seitse meeskonnaliiget. Lenniki kapten otsustas maanduda Hantõ-Mansiiskis. Meeskonnal õnnestus Šapovalovit veenda, et ilma tankimata Afganistani lennata ei saa.

Lennuk maanduski mõne aja pärast Hantõ-Mansiiskis, kus eriüksus Šapovalovi vahistas. Relvi ega lõhkeainet tema juurest ei leitud. Šapovalovi kodus Surgutis toimus läbiotsimine ning küsitleti tema sugulasi ja tuttavaid. Varem on Šapovalov kohtus süüdi mõistetud vara rikkumise ja purjus peaga märatsemise eest.

Šapovalov ei osanud ülekuulamisel selgitada, miks ta Afganistani lennata tahtis.