Seni pole aga teada, kas muudatused saavad ka parlamendi kodade täiskogude lõpliku heakskiidu.

Ülem- ja alamkoja ühine kooskõlastuskomisjon saavutas kokkuleppe ühe eelnõu üle, millega kubernerid jäävad ilma automaatsest õigusest kuuluda föderatsiooninõukokku.

Läbirääkimised jooksid läinud nädalal ummikusse, kui lahendada oli veel vaid üks punkt. Meetmed juba heaks kiitnud duuma plaanis siis korraldada uue hääletuse, kus läks vaja kaht kolmandikku häältest, et föderatsiooninõukogu vastuväited tagasi tõrjuda.

Saavutatud kokkulepe võimaldab kuberneridel nimetada endale föderatsiooninõukogus asendajad ja neid tagasi kutsuda vastavalt kohalike nõukogude poolt heakskiidetud tingimustele.

Kuid kohe pärast hilisõhtuste läbirääkimiste lõppu esitasid mõned kubernerid juba kompromissile vastuväiteid.

"Minu meelest on algamas protsess, mis viib meid seaduslikel alustel põhinevalt lähenemiselt administratiivse ja poliitilise lähenemise suunas," ütles Tšuvaššia kuberner Nikolai Fjodorov.

Vastuväiteid esitas ka Moskva linnanõukogu esimees Vladimir Platonov.

Seaduse uus versioon esitatakse kolmapäeval duumale, mis võttis kõik kolm seaduseelnõud suure hääleenamusega vastu. Nüüd tuleb duumal otsustada esialgse ja parandatud seadusversiooni vahel.

Muude järeleandmiste seas võitis osa kubernere õiguse jääda oma kohtadele föderatsiooninõukogus kuni 2002. aastani.

Seni pole läbirääkimisi peetud Putini ülejäänud kahe seadusalgatuse üle, mis näevad ette kuberneridelt kohtupuutumatuse võtmise ja annavad presidendile õiguse neid tagandada, kui kohus leiab, et nad on seadust rikkunud.