„Pingete leevendamise eesmärgil Läänemere akvatooriumis ja Rootsi maksumaksjate raha säästmiseks soovitaksime pöörduda selgituse saamiseks Hollandi mereväe juhtide poole. Asi on selles, et eelmise nädala jooksul täitis Stockholmi vahetus läheduses praktilisi ülesandeid just Hollandi diiselelektriline allveelaev Bruinvis, vahendab RIA Novosti.

Allikas selgitas, et reedel sisenes Hollandi allveelaev Bruinvis Eesti sadamasse Tallinna ning esmaspäeval on oodata tema tagasiliikumist.

„Jääb loota, et see informatsioon aitab Rootsi mereväel avastada ta tagasisõidul mõnesse Hollandi mereväebaasi,“ lisas Venemaa kaitseministeeriumi allikas.

Allikas tuletas meelde, et Venemaa kaitseministeerium on rootslastele nende edututes otsingutes juba tugevat abi osutanud, teatades, et mitte mingisugust avariiolukorda Vene sõjalaevaga, sealhulgas mõne allveelaevaga ei ole olnud ega ole.

„Põhimõtteliselt oleks juba sellise ametliku teadaande fakt pidanud kallutama Rootsi mereväe juhtkonna mõttele, et võibolla ei otsi nad õiget asja,“ sõnas Vene allikas.