Selline on esimene kaitseministeeriumi dokumentaalne kinnitus Aleksandrovi ja Jerofejevi staatuse kohta. Nende advokaatide sõnul ei ole Venemaa kaitseministeerium veel vastanud ühelegi Ukraina poole järelepärimisele, kirjutab Gazeta.ru.

Venemaa presidendi juures asuva inimõigustenõukogu liige ja projekti Kodanik ja Armee direktor Sergei Krivenko saatis juunis kaitseministeeriumile päringu, milles palus kinnitada mais kinni peetud seersant Aleksandrovi ja kapten Jerofejevi staatust. Krivenko sai vastuse, millele oli alla kirjutanud kaitseministeeriumi sõjaväelaste üle arvepidamise valitsuse ülem Sergei Botsvin. Kirjas öeldakse, et Ukrainas kinni peetud Aleksandrov ja Jerofejev läbisid tõepoolest armeeteenistuse Venemaal. Kuid: „Sündmused, mis on seotud nende väljasõiduga Vene Föderatsioonist ja viibimisega Ukraina territooriumil, toimusid pärast sõjaväeteenistusest vabastamist ega ole seotud selle läbimisega.“

Tegemist on Venemaa kaitseministeeriumi esimese ametliku dokumendiga, mis kinnitab, et Aleksandrov ja Jerofejev olid kaadrisõjaväelased. Seersant Aleksandrovi ja kapten Jerofejevi pidasid kinni Ukraina sõjaväelased Luganski oblasti Štšastja linna lähedal 16. mail. Nad said tulevahetuses haavata.

Ülekuulamisel teatasid kinni võetud venemaalased, et on tegevsõjaväelased ja teenivad Venemaa erivägede 3. üksikus kaardiväebrigaadis, mis paikneb Togliattis. Aleksandrov ja Jerofejev ütlesid, et saabusid Ukrainasse 2015. aasta 26. märtsil 220 inimesest koosnenud pataljoni koosseisus.