„Tänu Vene meeskonna mehisuse ülesnäitamisele ja asjatundlikule tegutsemisele jäi laev, mis sai allapoole veeliini keresse augud masinaruumi kahes sektsioonis, pinnale ligi kolmeks tunniks. Meeskond evakueeris kõik eemaldatavad eriseadmed, dokumentatsiooni, relvad ja laskemoona päästevahenditele ja hiljem toimetati need õnnelikult Musta mere laevastiku baasi Krimmi,“ öeldakse kaitseministeeriumi teates TASS-i vahendusel.

Liman põrkas neljapäeva keskpäeva paiku kokku Togo lipu all sõitva laevaga Youzarsif-H, mis vedas kariloomi Rumeeniast Jordaaniasse. Kokkupõrke põhjuseks nimetatakse paksu udu.

Liman sai kokkupõrke tagajärjel augu paremasse pardasse veeliinist allapoole ja läks põhja 40 kilomeetrit Bosporuse väina suudmest loodes. Laeva 78 meeskonnaliikmest 63 päästis Türgi rannikuvalve ja 15 Youzarsif-H meeskond.

Projekti 861 järgi ehitatud luurelaev (ametlikult „hüdrograafialaev“) Liman valmis Poolas Gdańskis 1970. aastal. See oli varustatud raadiotehnilise luure ja raadioluure aparatuuri ning hüdroakustilise kompleksiga.